Opgør med tolerance?

Foreningen Åndsfrihed er glade for at kunne invitere til en spændende salon om tolerance og åndsfrihed med filosof Benjamin Olivares Bøgeskov på DOKK1 i Aarhus 19. februar kl. 16-18.30.

Med afsæt i sin nyudgivne bog ”Den etiske dialog” vil Bøgeskov udfolde strukturen omkring etisk argumentation og inddrage os i anvendelsen af etisk argumentation i spændingsfeltet mellem åndsfrihed og tolerance: Hvordan diskuterer vi de virkelige dilemmaer i vor tid på en måde, hvor vi ikke bare ender i en ligegyldig tolerance, der siger ”du får ret, jeg får fred”?

Salonen er interaktiv i sin form, hvor tolerancebegrebet vil blive perspektiveret og diskuteret med afsæt i aktuelle dilemmaer som: Skal nye danskere gå ind for demokrati og ligestilling? Skal vi forbyde omskæring? Må statsstøttede friskoler undervise eleverne ud fra religiøse værdisæt?

Programmet

  • Fundamentet for den etiske dialog
  • Introduktion til begrebet tolerance
  • Pause
  • Debat i plenum

 

Benjamin Olivares Bøgeskov kom i sin tid til Danmark fra Chile for at tage sin ph.d. i Søren Kierkegaard. I mødet med den danske samtalekultur oplever han, at vores diskussioner ofte trækker hen mod konsensus, hvor argumenterne må vige. Som forening er det et af vores grundlæggende mål at fremme en åben dialog, hvor alle argumenter får plads til at brydes med hinanden.

Der er begrænsede pladser til arrangementer, som du kan tilmelde dig her.

DOKK1
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C 

Tilmelding til “Opgør med tolerance?”

Bemærk: Ved flere deltagere skal alle udfylde og sende en tilmelding

ja Jeg er indforstået med at Foreningen Åndsfrihed modtager og opbevarer mine kontaktoplysninger så længe det er relevant i relation til min henvendelse. Se foreningens Privatlivspolitik her