Nyheder, artikler og udgivelser fra Foreningen Åndsfrihed

forskningsfrihed

Er Danmark pinligt bagud hvad angår forskningsfrihed?

Er Danmark pinligt bagud hvad angår forskningsfrihed?

Oplæg om forskningsfrihed og åndsfrihed v. professor em. Heine Andersen

Respons fra Jasper Steen Winkel, vicedirektør på Københavns Universitet

Vartov 23. marts 2022 kl. 17-18.30

Professor em. Heine Andersen har igennem mange år hævdet, at det står sløjt til med forskningsfriheden i Danmark – også sammenlignet med de lande, vi ellers gerne sammenligner os med. Oksekødsskandalen og ’gyllegate’ er blot to blandt mange eksempler, han har trukket frem. Den 23. marts 2022 kan du høre Heine Andersen give sit bud på en status på forskningsfriheden i Danmark samt være med til at diskutere, hvad forskningsfrihed har med åndsfrihed at gøre. Vicedirektør på Københavns Universitet, Jasper Steen Winkel, giver respons på oplægget.

Sammen med Heine Andersen vil ph.d. i teologi Michael Agerbo Mørch desuden præsentere tankerne bag en antologi om uddannelse og åndsfrihed, der er undervejs på Aarhus Universitetsforlag (udkommer i 2022, redigeret af Michael Agerbo Mørch og professor em. Ove Korsgaard) – og hvori også Heine Andersen har et bidrag om forskningsfrihed.

Efterfølgende generalforsamling i Foreningen Åndsfrihed. Alle – uanset medlemskab – er velkomne ved både oplæg og generalforsamling.

Share this post