Nyheder, artikler og udgivelser fra Foreningen Åndsfrihed

Foto Marianne og Daniel

Podcast: Åndsfrihed i tilbageblik

Hvordan står det til med åndsfriheden i Danmark, når man ser på de politiske diskussioner i et langsynet tilbageblik? Marianne Jelved (R) har været medlem af folketinget siden 1987, og ved næste valg siger hun farvel og tak. I en samtale med Daniel Toft Jakobsen (S), der fandt sted på Vartov den 6. maj 2021, kaster de et tilbageblik samt gør status over åndsfriheden set fra Christiansborg anno 2021.

I efteråret 2020 udgav Daniel Toft Jakobsen og leder af Grundtvig-Akademiet Ingrid Ank bogen At være demokrat er ikke at være bange, hvor de hævder, at åndsfriheden i dag er under pres. Her formulerer de begrebet åndsfrihed som en slags samlebegreb for foreningsfrihed, forsamlingsfrihed, religionsfrihed og ytringsfrihed. Bogen er blandt andet baggrund for samtalen her.

’Frihed for Loke, såvel som for Thor,” siger vi med Grundtvig – men hvordan står det til med vores villighed til at give friheden til den anden. Hvor langt er vi villige til at gå?

Podcasten er tilrettelagt af Foreningen Åndsfrihed. Vi håber, den kan inspirere til både samtale og debat – lyt med her:

Share this post

Leave a Reply